Opleiding

Dr Carine Wijnen behaalde in 1993 het diploma van Arts aan de KUleuven. In 1996 behaalde ze tevens aan de KULeuven een master in de Voedingswetenschappen.

Gedreven door een sterke belangstelling voor de esthetische geneeskunde volgde ze van 1999 tot 2001 aan het CNME (Collège National de Médecine Esthétique) te Parijs een opleiding tot Esthetisch Arts.
Meer recent behaalde ze in 2013 na een éénjarige opleiding aan de Université Descartes te Parijs het D(iplome) U(niversitaire) “Evaluatie en Controle van injectie-en opvultechnieken in de Dermatologie”.

Om steeds de nieuwste technieken en ontwikkelingen te kunnen toepassen volgde ze en volgt ze nog steeds vele congressen, symposia en stages in binnen-en buitenland.

 

Praktijk

Sinds 1998 was Dr Wijnen opeenvolgend werkzaam in verschillende privé-klinieken voor esthetische geneeskunde en plastische chirurgie in Belgie en Nederland.
Hier legde ze zich vooral toe op het gebruik van injectables.

In 2005 opende ze haar privé-praktijk Nutri-Est Medical Center. Bij de verhuizing naar een nieuwe locatie in maart 2016 werd tevens gekozen voor een nieuwe naam : Van Loon Clinic

 

Lidmaatschappen

Dr Wijnen is als arts geregistreerd in Belgie (RIZIV-nr. : 1-72701-56-004) en in Nederland (BIG-reg.nr. : 79049009201).
Tevens is ze actief lid van :
– De Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (BVEG)
– Association Francaise de Médecine Esthétique (AFME)

 

Dr. Carine Wijnen
Lees hier de filosofie van Dr. Carine Wijnen