Behandelingen

Chemische peeling

Een chemische peeling is een methode om oppervlakkige rimpeltjes te verzachten en pigmentvlekken te verminderen. Ze heeft bovendien een zeer gunstig effect op de huidbeschadiging door teveel roken en zon. Tevens kan een chemische peeling acné en open poriën verbeteren.
Bij een chemische peeling wordt er een vloeistof op de huid aangebracht waardoor de bovenste huidlagen opdrogen en afgestoten worden. De huid reageert hierop met een enorme aanmaak van jonge huidbestanddelen ( nieuwe cellen, collageen, elastine, ..). Het resultaat is een gladdere en frissere huid met minder pigmentvlekken. De rimpels verdwijnen echter niet.
Ongeveer 4 weken na een chemische peeling is de huid volledig vernieuwd. Afhankelijk van het huidtype wordt de huid gedurende enkele weken die aan de peeling voorafgaan voorbereid met een specifieke crème.

De behandeling zelf

Bij het aanbrengen van de gelvloeistof op de huid kan er gedurende 2 à 5 minuten een intens brandend gevoel optreden. Onmiddellijk nadien volgt een hydraterende en verzachtende crème.
Vervolgens begint de huid droog en strak aan te voelen en ze zal wat rood en gezwollen zijn.

Vanaf 1 à 2 dagen na de behandeling wordt de huid donker en begint af te schilferen. De applicatie van een speciaal voorgeschreven crème is dan belangrijk. 

De afschilfering duurt 5 à 7 dagen. Er komt vervolgens een rozige huid tevoorschijn die goed moet beschermd worden tegen zonlicht.

Het resultaat

De roze, droge huid verdwijnt snel en in plaats hiervan verschijnt een nieuwe , stevigere huid die haar maximale glans en vitaliteit bereikt na gemiddeld 4 weken.Voor een optimaal resultaat wordt de lichte chemische peeling een 3-tal keer herhaald, telkens met een interval van 2 à 4 weken.
De sterke chemische peeling wordt meestal slechts 1 keer uitgevoerd.

Mogelijke neveneffecten

Mogelijke neveneffecten zijn tijdelijke hyperpigmentaties. Ook een langdurige roodheid kan optreden.

Deze complicaties zijn echter zeer zeldzaam en kunnen worden beperkt door de sterkte van de peeling af te stemmen op het huidtype. 
Om verkleuring van de huid te voorkomen is het belangrijk dat zonneblootstelling vermeden wordt en een sunblock op het gelaat wordt aangebracht tot vier weken na de laatste behandeling.