Behandelingen

Laser

tekst hierboven

 • Diodelaser voor definitieve ontharing

  In onze praktijk kan u terecht voor permanente ontharing met de nieuwste en zeer efficiente LightSheer Desire diodelaser.

  Hoe werkt deze laser ?
  Bij laserontharing maakt men gebruik van een krachtige laserstraal die wordt opgenomen door het pigment van de haarwortel. Hierdoor wordt de haarwortel zodanig opgewarmd dat deze vernietigd wordt. Bijgevolg is nieuwe haargroei niet meer mogelijk.

  Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?
  Omdat het haar een ontwikkelingcyclus doorloopt zijn er meerdere behandelingen nodig.
  De behandeling is immers enkel efficient bij haren in de groeifase. Enkel dan zit er pigment rond de haarwortel. Helaas bevinden niet alle haartjes zich tegelijkertijd in de groeifase. De haartjes die in de overgangs-of groeifase zitten kunnen als het ware ontsnappen aan de laserstraal. Bijgevolg zijn er meerdere sessies nodig.
  Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 4 à 6 behandelingen nodig.
  Tussen elke behandeling wordt best een periode van 6 weken tot 2 maanden gelaten. Deze is nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen gaan.

  Risico’s ?
  Omdat deze laser is uitgerust met een performant koelsysteem is deze behandeling vrijwel pijnloos en ook geschikt voor de meest gevoelige huidtypes.

  Voorbereiding ?
  Een maand voor de behandeling geen haren meer epileren of uittrekken. Scheren mag wel de ganse tijd.
  Ook is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is. Daarom is het aan te raden om zonneblootstelling te vermijden gedurende 4 weken voor en tijdens de behandeling.

  Resultaat ?
  Na de behandeling is het resultaat niet meteen zichtbaar. Meestal vertoont de huid vlak na de behandeling wat rode puntjes en er is wat jeuk. Dit duurt meestal slechts enkele uren.
  Na 2 à 3 weken vallen de haren vanzelf uit.

 • Foxlaser voor de behandeling van schimmelnagels

  Schimmelnagels kunnen heel vervelend en hardnekkig zijn.
  Dikwijls helpen cremes slechts matig en medicijnen hebben bijwerkingen.
  Met de Foxlaser kunnen wij nu ook op een efficiente manier de schimmel behandelen. Hierbij dringt de laserstraal tot de kern van de infectie door en heeft hierdoor een zeer goed resultaat.
  Na twee behandelingssessies heeft ruim 93 % van de patienten geen last meer van schimmelnagels.

 • Non-ablatieve fractionele resurfX-laser voor de behandeling van littekens en striemen

  Een fractionele laserbehandeling is een veilige techniek om diep in de huidlagen door te dringen en hier een wezenlijk verjongingsproces op gang te brengen.
  Zowel acne- en traumatische littekens als striemen kunnen doeltreffend behandeld worden.

  Hoe werkt deze laser ?
  Door de gefractioneerde laserstraal worden in de huid op een gecontroleerde manier minuscule, regelmatige gaatjes gemaakt.
  Maar omdat de laser slechts een klein gedeelte (fractie) van de huid behandelt blijft het omliggende weefsel intact. Hierdoor wordt een snelle genezing bevorderd.
  De laserstraal zelf zorgt voor een diepe collageenregeneratie

  De behandeling zelf
  Op de kop van de laser bevindt zich een gekoelde tip zodat de huid direct gekoeld wordt. Dit zorgt voor pijndemping. Er wordt enkel een warm of prikkelend gevoel ervaren. Desgewenst kan een verdovende gel worden aangebracht.
  Onmiddellijk na de behandeling kan je wat roodheid en/of zwelling ervaren. Dit duurt maximaal enkele dagen. Tijdens deze periode wordt geadviseerd direct zonlicht te vermijden.

  Een succesvolle behandeling omvat meestal een reeks van drie tot vijf sessies van elk 60 minuten. Het interval tussen de sessies is 4 à 6 weken. Bovendien zal de huid blijven verbeteren tot 6 maanden na de laatste behandeling.

 • Couperoselaser

  Meer tekst volgt

 • Pigmentlaser

  Meer tekst volgt